Boek uitgeven in eigen beheer

In 6 stappen van script tot boek

Wij van Drukcase helpen je graag in 6 stappen van script tot echt boek. Zo krijg jij de kans om zelf jouw boek uit te geven. In tegenstelling tot het uitgeven bij een uitgeverij houd je bij eigen beheer zelf de controle. Jij bepaalt hoe het boek eruit gaat zien, wij adviseren je daarbij en regelen het drukwerk zoals jij dat wilt. Heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn? We nodigen je graag bij ons op kantoor uit in de inspiratieruimte vol met soorten papier, bindingen, covers en maten. Met onze adviezen en ervaringen door de jaren heen kiezen we wat het beste bij jouw boek past.

Stap 1 - hardcover of softcover

Allereerst maken we een keuze tussen hardcover en softcover. Een hardcover geeft het boek een luxere uitstraling en zorgt ervoor dat het boek langer meegaat. Een softcover is flexibeler en lichter, maar ook lager in prijs. Samen kijken wel welke keuze het beste past bij jouw boek en jouw budget. Ook bepalen we samen de afmeting.

Stap 2 - in kleur of zwart gedrukt

Wil je het binnenwerk alleen in zwart gedrukt hebben of ook in kleur? We geven je gelijk een advies welk papier het beste past bij het boek. Let op: alle afbeeldingen en tekeningen moeten een resolutie van minimaal 300 DPI hebben om het scherp te kunnen drukken.

Stap 3 - Bestand aanleveren

Wij kunnen alleen een boek drukken als er een gecertificeerd drukbestand is. Dit is een PDF met snijtekens en afloop en daar waar nodig vouwlijnen. Zie hiervoor ook onze aanleverspecificaties. Mocht je dit zelf niet kunnen, dan kun je hiervoor een vormgever of reclamebureau inschakelen. Zelf hebben wij een goede samenwerking met enkele vormgevers die wij kunnen aanbevelen. Bel of mail ons gerust voor advies.

Stap 4 - offerte op maat

Als jij de keuze hebt gemaakt voor de soort cover, de afmeting, het aantal pagina’s, en de kleuren (zwart of full colour) dan hebben wij alleen nog de oplage nodig. Op basis hiervan sturen wij je een offerte.

Stap 5 - ISBN nummer aanvragen

Als je akkoord gaat met de offerte kunnen wij voor jou een ISBN nummer aanvragen. Je boek is hiermee geregistreerd. Vervolgens kun je ons de opdracht geven voor het drukken. Dat doe je door ons de drukbestanden te mailen met vermelding van het aantal boeken dat je wilt hebben. Wij controleren je drukbestanden en als alles goed is gaan wij de persen aanzetten.

Stap 6 - Levering of ophalen

Je geef ons aan wanneer je de boeken wilt hebben en waar. Als alle boeken gedrukt zijn controleren wij door middel van enkele steekproeven of de boeken goed zijn. Het komt zelden voor dat er iets niet klopt. Je ontvangt van ons een bericht wanneer jij de boeken kunt verwachten of kom gezellig bij ons op kantoor waar wij je persoonlijk je boek overhandigen. Voor ons net zo'n feestje als voor jou!

Terug naar blog artikelen
Meer blog artikelen...

Drukken van dunne bijbels en luxe uitgaven

Drukcase is gespecialiseerd in het laten drukken op zeer dun papier, zelfs tot 24 grams.
Lees meer

Boek inbinden

Er zijn diverse mogelijkheden voor het inbinden van je boek en alles wat daarbij komt kijken in dit proces.
Lees meer

Vind de juiste boekendrukkerij

Gefeliciteerd! De drukbestanden van je boek zijn klaar. Dan wil je natuurlijk graag de productie in gang zetten. Drukkerijen zijn er genoeg. Maar hoe vind je de juiste boeken drukkerij?
Lees meer

Wat kost jouw drukwerk?

Offerte aanvragen
Om een offerte te kunnen maken hebben we nog 3 antwoorden nodig:
Minimale afname is 75 stuks!
Hartelijk dank voor uw aanvraag! U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.
Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Probeer het nog een keer of neem contact met ons op via info@drukcase.nl
Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies